Toneel in Ransdorp

Start         

 
  
  Fa. Buur speelt zaterdag 2 juni 
                  Deckchairs 
       in de Beke te Ransdorp 

Geschreven door Jean McConnell en vertaald door Yolanda Plaatzer. Een avondvullende voorstelling waarin twee strandstoelen centraal staan. In vijf verschillende eenakters maakt het publiek kennis met verschillende karakters, ieder met hun eigen verhaal. 

Winkelen; 	twee welgestelde winkelverslaafde dames hebben een nogal 
verrassend geheim. 

Jong verwelkt; is een hartverscheurend relaas van een tot ondergang gedoemde 
moeder/dochter relatie. 

Dansers; 		analyseert op een geestige manier het danswereldje van twee 
			frivole weduwen. 

Late vorst;	is een drama waarin twee vriendinnen rouwen om Robin. 

Hondjes;	is een vrolijk verhaal over twee zeer verschillende types hondeneigenaren. 

Fa. Buur is een theatergezelschap bestaande uit Sylvia Appelman en Daniëlle Kenter. Twee dames die heel wat theaterkilometers hebben gemaakt in verschillende producties. In 2015 zijn ze een nieuwe weg ingeslagen onder de naam Fa. Buur. Na hun vorige voorstelling Hexen, geschreven door Youp van 't Hek, zijn ze nu klaar voor hun tweede productie Deckchairs. 

2 juni, aanvang 20.00 uur (zaal open 19.30) in de Beke te Ransdorp

Kaarten € 10 bestellen  KLIK HIER                           

Of bellen met R. Burgers 0620634698https://form.jotformeu.com/Rene_Burgers/kaartverkoop-fa-buurhttps://www.facebook.com/Toneelvereniging-Ransdorp-223937011514522/shapeimage_2_link_0
 

Kort na de bevrijding in 1945 nam Piet Schouten het initiatief tot oprichting van een toneelvereniging. Samen met Aart van Vuure, Free Honingh en Max Gerritsen werd op 1 november van dat jaar de Toneelvereniging Ransdorp opgericht.

Martin van Veelen (rv) werd de eerste Regisseur en Ad de Jong werd souffleur. Het eerste stuk “in t’ Gouden Haantje”  werd in April 1946 opgevoerd in het voormalige Raadhuis te Ransdorp wat vele jaren het onderkomen van de vereniging zou blijven.

Welkom op de site van Toneelvereniging Ransdorp

Hierop vind u niet alleen het laatste nieuws van de vereniging maar ook het historisch overzicht.

Tegenwoordig worden de repetities in het dorpshuis  “ de Beke” te Ransdorp gehouden en de uitvoeringen worden gegeven in het aangrenzend gymlokaal. De vereniging bestaat op dit moment uit 23 leden waaronder de ere leden Jannie Hickmann (2e links voor) en Grietje Bakels (midden achter) beide zijn leden van het eerste uur. Het streven van de vereniging is het geven van twee stukken per jaar. Het repetoir bestaat voornamelijk uit blijspelen en kluchten.

Status van de site:
Deze site is nog niet volledig, o.a. de geschiedenis pagina’s zijn niet volledig en worden komende maanden uitgebreid. 

Reacties op: Informatie@ransdorptoneel.nl 
Voor de nieuwsbrief mail naar: Nieuwsbrief@ransdorptoneel.nl (mailadressen worden uitsluitend voor de nieuwsbrief gebruikt)mailto:Informatie@ransdorptoneel.nlmailto:Nieuwsbrief@ransdorptoneel.nlhttp://livepage.apple.com/shapeimage_6_link_0shapeimage_6_link_1
 Bezoek Facebook, Toneelvereniging Ransdorp, KLIK HIERhttps://www.facebook.com/Toneelvereniging-Ransdorp-223937011514522/